Prostreno.cz

Kuřecí stehna na červeném víně

Kuřecí maso s červeným vínem a žampióny je rychlý a jednoduchý způsob přípravy klasického francouzského jídla.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 472 kJ / 112 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 lžíce oleje
  • 6 ks velkých kuřecích stehen
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky hrubého mletého černého pepře
  • 300 g žampiónů
  • 1 ks větší cibule - nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku - nakrájené na plátky
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 400 ml suchého červeného vína
  • Na posypání
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte kuřecí stehna a opečte je všech stran.
  3. K masu nasypte na plátky nakrájené žampióny, osolte, opepřete, podlijte vývarem, vínem a duste doměkka.
  4. První polovinu dušení duste přikryté, pak maso odkryjte a duste doměkka.
  5. Měkké maso posypte petrželkou.
  6. Podávejte nejlépe s těstovinou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí stehna na červeném víně

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat