Prostreno.cz

Jehněčí s mátovou omáčkou

Jehněčí maso můžete marinovat v libovolném množství kombinací bylin a koření. Recept s mátou je vhodný na slavnostní stůl. Kombinace s mátou je netradiční, ale chuť vás mile překvapí.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 30min

    30min příprava

    2h a 0min vaření

  • 889 kJ / 212 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky19g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g jehněčí kýty
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce oleje
  • 1.5 lžičky kukuřičného škrobu
  • Na marinádu
  • 120 ml oleje
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého černého pepře
  • 8 lístků čerstvé máty - nasekané
  • 2 lžíce čerstvého rozmarýnu - nasekaného
  • Na přeliv
  • 350 ml masového vývaru
  • 3 snítky čerstvé máty - jemně nasekané
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce octa balsamico

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte 120 ml oleje, citronovou šťávu, sůl, pepř, nasekané lístky máty a rozmarýn.
  2. Pokud je na kýtě příliš blan, odstraňte je.
  3. Do masa udělejte několik mělkých řezů.
  4. Maso ze všech stran potřete připravenou marinádou, vetřete ji i do zářezů, maso marinujte do druhého dne v chladničce.
  5. Masový vývar promíchejte s octem balsamico, 3 lístky nasekané máty a cukrem. Míchejte, až se cukr rozpustí. Troubu předehřejte na 170 °C.
  6. V pekáčku rozehřejte 2 lžíce sádla a 2 lžíce oleje, přidejte maso a opečte ho ze všech stran aby se „zatáhlo“.
  7. Kýtu podlijte připraveným vývarem a přikrytou pečte v předehřáté troubě, dokud nebude měkká. V průběhu pečení kýtu alespoň jednou obraťte a občas polijte šťávou.
  8. Šťávu zahustěte kukuřičným škrobem.
  9. Po upečení nechte kýtu alespoň na 30 minut odpočinout. Můžete ji nechat ve vypnuté troubě s napůl otevřenými dvířky. Před podáváním maso nakrájejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s mátovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat