Prostreno.cz

Ryba na bílém víně s cherry rajčaty

Vychutnejte si tuhle skvělou úpravu rybího masa s jemně pikantní chutí.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 397 kJ / 95 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 hrnek zelené petrželky - nakrájené
  • 6 lístků máty - nakrájené
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • K přípravě
  • 800 g chlazeného rybího filé
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks šalotky - nakrájené na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku - nakrájený na silné plátky
  • 1 ks bobkového listu
  • 300 g cherry rajčat
  • 4 lžičky sladké chilli omáčky
  • 200 ml suchého bílého vína

Postup přípravy

  1. Nakrájenou petrželku, mátu, rozpuštěné máslo a citronovou šťávu dobře promíchejte.
  2. Ve velké pánvi zahřejte olej na střední teplotu.
  3. Přidejte nakrájenou šalotku a míchejte 2 minuty.
  4. Přidejte bobkový list, rajčata, přikryjte a duste 10 minut, občas promíchejte.
  5. Přidejte víno, nakrájený česnek a vařte, až se víno odpaří na polovinu.
  6. Rybí filety osolte a položte je na rajčata. Každý kousek ryby pokapejte lžičkou sladké chilli omáčky.
  7. Přikryjte a duste přibližně 10-15 minut, podle velikosti filé. V polovině dušení ryby opatrně otočte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba na bílém víně s cherry rajčaty

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat