Ryba na bílém víně s cherry rajčaty
Vychutnejte si tuhle skvělou úpravu rybího masa s jemně pikantní chutí.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
397 kJ / 95 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky6g
Ingredience na
- K podávání
- 1 hrnek
zelené petrželky
- nakrájené
- 6 lístků
máty
- nakrájené
- 4 lžíce
rozpuštěného másla
- 3 lžíce
citronové šťávy
- K přípravě
- 800 g
chlazeného rybího filé
- 0.5 lžičky
soli
- 4 lžíce
oleje
- 1 ks
šalotky
- nakrájené na tenké plátky
- 3 stroužky
česneku
- nakrájený na silné plátky
- 1 ks
bobkového listu
- 300 g
cherry rajčat
- 4 lžičky
sladké chilli omáčky
- 200 ml
suchého bílého vína
Postup přípravy
- Nakrájenou petrželku, mátu, rozpuštěné máslo a citronovou šťávu dobře promíchejte.
- Ve velké pánvi zahřejte olej na střední teplotu.
- Přidejte nakrájenou šalotku a míchejte 2 minuty.
- Přidejte bobkový list, rajčata, přikryjte a duste 10 minut, občas promíchejte.
- Přidejte víno, nakrájený česnek a vařte, až se víno odpaří na polovinu.
- Rybí filety osolte a položte je na rajčata. Každý kousek ryby pokapejte lžičkou sladké chilli omáčky.
- Přikryjte a duste přibližně 10-15 minut, podle velikosti filé. V polovině dušení ryby opatrně otočte.