Prostreno.cz

Kuličky z krůtího masa

Kuličky z mletého krůtího masa s řapíkatým celerem a šalvějí podávejte nejlépe s bramborovou kaší a oblíbeným dipem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 636 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy11g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g mletého krůtího masa
  • 1 ks cibule - jemně nasekaná
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 3 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky sušené šalvěje
  • 2 ks rohlíků
  • 2 ks vajec
  • 4 lžíce oleje
  • 250 ml vody

Postup přípravy

  1. Konce rohlíků odkrojte, rohlíky nakrájejte na malé kostičky a nasypte je do misky.
  2. Přidejte rozšlehaná vejce, vodu a směs promíchejte.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C.
  4. Ve velké pánvi zahřejte olej, přidejte cibuli, na malé kousky nakrájený celer a promíchejte.
  5. Přidejte krůtí maso, sůl, pepř, šalvěj a nechte dusit 10 minut, občas promíchejte. Maso nechte zcela vychladnout.
  6. Vychladlé maso přidejte do misky k rohlíkům a směs dobře promíchejte.
  7. Ze směsi tvarujte malé kuličky, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  8. Kuličky přikryjte alobalem, nebo pečícím papírem a pečte je v předehřáté troubě 25 minut.
  9. Před podáváním nechejte kuličky několik minut odpočívat, aby se nerozpadly.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuličky z krůtího masa

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat