Prostreno.cz

Krevetový salát

Krevety mají velkou výhodu a tím je jejich blesková příprava. Stačí pár minut a jsou hotové.
Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 27 kJ / 6 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g loupaných chlazených,nebo mražených krevet - nevařených
  • 1 ks malá červené cibule - nakrájená nadrobno
  • 1 stonek řapíkatého celeru - nakrájený na malé kostičky
  • 1 ks menší salátová okurka - nakrájená na malé kostičky
  • Na zálivku
  • 3 lžíce majonézy
  • 0.5 lžíce strouhaného křenu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 3 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Středně velkou misku naplňte vodou s ledem.
  2. V hrnci přiveďte k varu 1.2 l vody.
  3. Do vařící vody nasypte krevety a vařte je 2-3 minuty.
  4. Poté krevety vyjměte děrovanou lžící a vložte je do vody s ledem , vychladlé krevety vyndejte a nechte je okapat na sítku.
  5. Všechny ingredience na zálivku prošlehejte metličkou v malé misce.
  6. Do větší misky nasypte nakrájenou okurku,nakrájený celer a nakrájenou červenou cibuli .
  7. K zelenině nasypte krevety,přidejte zálivku a lehce promíchejte .Před podáváním nechte 30 minut v chladu .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,80g
  • Sacharidy:

    124,70g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    6,85g
  • Vláknina:

    20,15g

Aktivita pro spálení: 6 kcal

0

minut jízdy na kole

0

minut běhu

1

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pstruh s brokolicí

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Krevetový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat