Prostreno.cz

Candát pečený s pestem

Ryba v kombinaci s pestem a houbami má šmrnc.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 387 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy1g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce filety candáta,tresky aj. - á 200 g
  • 5 lžic petrželového pesta
  • 250 g žampionů
  • 0.5 lžičky soli
  • Na posypání
  • 100 g jemně nastrouhaného parmezánu
  • Na potření
  • 2 lžíce řepkového oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Dno malého pekáčku vyložte pečícím papírem a potřete ho olejem .
  3. Na dno pekáčku rozprostřete na plátky nakrájené žampiony a nahoru položte osolené,porce ryby.
  4. Ryby potřete pestem a dejte je na 20 -30 minut do trouby - záleží na velikosti porcí ryby.
  5. Před podáváním posypte ryby strouhaným sýrem.

TIP:

K přípravě můžete použít jakoukoli oblíbenou rybu. Petrželové pesto: V mixéru rozmixujte = 1 svazek hladkolisté petrželky bez stonků, pouze lístky, 3 lžíce (zarovnané ) strouhaného parmazánu,1 stroužek česneku, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů a 8 lžic olivového oleje .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,09g
  • Sacharidy:

    7,28g
    • Cukry:

      0,00g
  • Tuky:

    103,17g
  • Vláknina:

    1,72g

Aktivita pro spálení: 92 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Candát pečený s pestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat