Prostreno.cz

Vepřové kotlety se smetanovou omáčkou

Šťavnaté vepřové kotlety obalené v parmezánu . Chutné jídlo s jemnou smetanovo-sýrovou chutí .

  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 901 kJ / 215 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy9g
tuky15g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vepřové kotlety s kostí
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce másla
  • 0.5 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 ks menší červená cibule
  • 200 ml masového vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 0.5 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • 0.5 hrnku jemně strouhaného parmezánu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190°C .
  2. Kotlety osolte a opepřete.
  3. V misce smíchejte hladkou mouku s parmezánem a maso v této směsi obalte.Mouku k masu lehce přitlačte.
  4. Kotlety krátce opečte z obou stran v pekáčku na oleji s máslem .
  5. Maso podlijte vývarem , přidejte drobně nakrájenou cibuli, tymián a duste v předehřáté troubě doměkka.
  6. Měkké maso vyndejte na talíř.
  7. Do pekáčku přidejte smetanu ve které rozmíchejte půl lžíce hladké mouky a vařte 10 minut.
  8. Nakonec vmíchejte nastrouhaný parmezán.
  9. Maso vložte do omáčky a prohřejte ho.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    117,73g
  • Sacharidy:

    269,67g
    • Cukry:

      13,30g
  • Tuky:

    219,15g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 215 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety se smetanovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat