Prostreno.cz

Jarní polévka s badyánem

Voňavá a chutná indická polévka s netradičním kořením.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 147 kJ / 35 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks středně velké mrkve - oloupané , nakrájené na kostičky
  • 120 g mražených zelených fazolek - nakrájených
  • 1 stonek řapíkatého celeru - nakrájený na plátky
  • 0.5 ks pórku-pouze bílá část - nakrájený na plátky
  • 2 ks malé brambory - oloupané, nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 2 špetky mletého koriandru
  • 2 špetky mleté kurkumy
  • 3 ks badyánu
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 1 hrnek nakrájené čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. V hrnci na rozehřátém oleji a másle orestujte veškerou zeleninu, kromě brambor . Během restování posypte zeleninu kurkumou a koriandrem.
  2. Zeleninu zalijte vývarem,přidejte brambory,badyán a vařte 20 minut.
  3. Polévku dochuťte solí,pepřem a citronovou kůrou.
  4. Před podáváním posypte polévku petrželkou.

TIP:

Pokud nemáte domácí vývar,použijte vodu a podle chuti bio sypký zeleninový vývar.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jarní polévka s badyánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat