Prostreno.cz

Mořský vlk s citronovou trávou

Jednoduchý thajský recept na dušenou rybu s chilli papričkou ,česnekem a koriandrem .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 256 kJ / 61 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks vykuchaný mořský vlk - nebo jiná oblíbená ryba á 1.5 kg
  • 1 stonek citronové trávy
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 1 stroužek česneku - nakrájený na plátky
  • 1 ks dlouhá červená chilli paprička
  • 0.5 misky čerstvých,nasekaných listů koriandru
  • 4 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička soli
  • Na posypání
  • 2 ks jarní cibulky - nakrájené na plátky

Postup přípravy

  1. Nejdřív ze stonku citronové trávy oloupejte svrchní vrstvu, protože je dost tvrdá a špatně stravitelná. Také se nejí celý stonek, ale jen jeho nejměkčí část. Nachází se zhruba uprostřed. Ten nasekejte na malé kousky .
  2. Rybu důkladně osolte-i zevnitř.
  3. V hlubším rendlíku rozehřejte máslo , olej a rybu z obou stran krátce opečte.
  4. Přidejte vývar,citronovou trávu,česnek, na tenké plátky nakrájenou chilli papričku, nasekaný koriandr ,nakrájené cibulky , rybu pokapejte limetkovou šťávou a duste odkrytou , podle velikosti 25-35 minut.Během dušení rybu jednou otočte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,20g
  • Sacharidy:

    72,20g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    183,37g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 61 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

18

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mořský vlk s citronovou trávou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat