Prostreno.cz

Vepřová panenka ve smetanové omáčce se žampiony

Těstoviny s vepřovým masem jsou rychlé a chutné jídlo vhodné k obědu i večeři.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 826 kJ / 197 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy12g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g těstovin - dle vlastní volby
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 700 g vepřové panenky
  • 200 ml smetany na vaření
  • 250 g konzervovaných žampionů
  • 150 ml vody
  • 0.5 lžíce bio sypkého vývaru - masový,nebo zeleninový
  • 1.5 lžičky kukuřičného škrobu
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého bílého pepře
  • Na posypání
  • 1 hrnek nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu,uvařené těstoviny sceďte.
  2. Vepřové maso nakrájejte na kousky a zvolna je opečte v pánvi na oleji s máslem .
  3. Ve 150 ml vody rozmíchejte bio sypký vývar a škrobovou moučku.
  4. Takto připravený vývar ,smetanu a scezené žampiony přidejte k masu a duste doměkka.
  5. Maso podle chuti osolte a opepřete .
  6. Podávejte s těstovinou , hustě posypané petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka ve smetanové omáčce se žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat