Prostreno.cz

Jehněčí kýta s barevnou paprikou

V Čechách není jehněčí maso tak rozšířené, ale v období Velikonoc se na naše stoly dostává čím dál častěji. Připravte si ho podle tohoto receptu.

25.03.2021 sun
1h a 5min

35min příprava

30min vaření

914 kJ / 218 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na širší nudličky.
  2. Promíchejte zázvor, jemně nasekaný česnek a nastrouhanou limetkovou kůru z dobře omyté limetky, přidejte na proužky nakrájené maso, 5 lžic oleje, promíchejte a nechte 60 minut v chladu.
  3. Pak maso i s olejem nasypte do velké pánve nebo woku.
  4. Za stálého míchání jehněčí maso zvolna opečte - přibližně 5 minut.
  5. Přidejte na proužky nakrájenou papriku, podle chuti osolte a restujte dalších 5 minut.
  6. Smíchejte kukuřičný škrob se sojovou omáčkou a šťávou z limetky, směsí zalijte jehněčí maso se zeleninou a míchejte dalších 5 minut, nebo až je maso měkké.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    180,34 g
  • Sacharidy:

    39,48 g
    • Cukry:

      1,29 g
  • Tuky:

    160,38 g
  • Vláknina:

    5,07 g

Aktivita pro spálení:

681 kcal
85

minut jízdy na kole

64

minut běhu

203

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí maso dušené na víně

(4 hlasů)
2h a 30min
679 kJ

Jehněčí maso dušené s olivami

(2 hlasů)
2h a 55min
786 kJ

Jehněčí maso dušené v troubě

(3 hlasů)
3h a 0min
728 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kýta s barevnou paprikou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba