Prostreno.cz

Jehněčí kýta s barevnou paprikou

V Čechách není jehněčí maso tak rozšířené, ale v období Velikonoc se na naše stoly dostává čím dál častěji.
Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    35min příprava

    30min vaření

  • 687 kJ / 164 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy2g
tuky15g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g jehněčí kýty
  • 1 ks velká červená paprika - nakrájená na proužky
  • 1 ks velká zelená paprika - nakrájená na proužky
  • 3 špetky soli
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce bio sójové omáčky
  • 5 lžic šťávy z limetky
  • Na marinádu
  • 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 6 lžic oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce strouhané kůry z bio limetky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na širší nudličky .
  2. Promíchejte zázvor, jemně nasekaný česnek a nastrouhanou limetkovou kůru z dobře omyté limetky ,přidejte na proužky nakrájené maso, 5 lžic oleje ,promíchejte a nechte 60 minut v chladu.
  3. Pak maso i s olejem nasypte do velké pánve ,nebo woku.
  4. Za stálého míchán jehněčí maso zvolna opečte-přibližně 5 minut.
  5. Přidejte na proužky nakrájenou papriku ,podle chuti osolte a restujte 5 minut.
  6. Smíchejte kukuřičný škrob se sojovou omáčkou a šťávou z limetky , směsí zalijte jehněčí maso se zeleninou a míchejte dalších přibližně 5 minut ,nebo až je maso měkké.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kýta s barevnou paprikou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat