Prostreno.cz

Jehněčí maso dušené s olivami

Jehněčí maso dušené s olivami je voňavý pokrm inspirovaný středomořskou kuchyní.

28.03.2023 sun
2h a 55min

25min příprava

2h a 30min vaření

786 kJ / 187 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 °C.
  2. Maso nakrájejte na menší kostky, osolte, opepřete a orestujte v malém pekáčku na oleji. Můžete použít i pánev vhodnou na pečení v troubě.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli, celer, česnek, bobkový list, tymián, vývar a sherry.
  4. Maso přikryjte a vložte do trouby, duste , dokud nebude maso měkké.
  5. Pekáček postavte na sporák na mírný plamen a k masu nasypte olivy.
  6. Z másla a mouky vymíchejte pastu a vmíchejte ji do šťávy k masu. Za občasného promíchání vařte 10 minut .
  7. Před podáváním posypte lístky máty.
  8. Podávejte například s rýží.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    204,40 g
  • Sacharidy:

    238,09 g
    • Cukry:

      29,55 g
  • Tuky:

    244,07 g
  • Vláknina:

    58,92 g

Aktivita pro spálení:

947 kcal
118

minut jízdy na kole

90

minut běhu

282

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí maso dušené na víně

(4 hlasů)
2h a 30min
679 kJ

Jehněčí maso dušené v troubě

(3 hlasů)
3h a 0min
728 kJ

Pečené jehněčí maso s omáčkou z červeného vína

(1 hlasů)
2h a 0min
844 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí maso dušené s olivami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba