Prostreno.cz

Polévka z paprik a jablek

Kyselá jablka úžasně zvýrazní chuť polévky. Polévka je vhodná jako lehký oběd , nebo večeře .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 132 kJ / 31 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy1g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 250 g sýra Cottage - nebo podobný čerstvý sýr
  • K přípravě
  • 2 l vody
  • 1 ks bio vývarová kostka - zeleninová
  • 2 ks kyselejší jablka - např. Granny Smith
  • 2 ks oranžové papriky - přibližně 200 g
  • 250 ml smetany na vaření
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • Na posypání
  • 1 hrnek nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijte vodu,přidejte vývarovou kostku , oloupaná,nakrájená jablka a očištěné ,nakrájené papriky. Přikryjte a vařte 15-20 minut .
  2. Přilijte smetanu a polévku rozmixujte.
  3. Podle potřeby dochuťte solí , pepřem a polévku nechte projít varem.
  4. Polévku podávejte s čerstvým sýrem, hustě posypanou nakrájenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z paprik a jablek

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat