Prostreno.cz

Smetanový dezert ve sklenici

Jemný,lahodný smetanovo-sýrový dezert se šťávou z červených pomerančů.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 312 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy2g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 ml čerstvé šťávy z červených pomerančů
  • 2 lžíce strouhané pomerančové kůry - z bio pomeranče
  • 250 ml 40% smetany
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 250 g sýra mascarpone
  • Na ozdobu
  • 8 ks nudliček kandované pomerančové kůry
  • Na posypání
  • 4 lžíce nasekaných mandlí

Postup přípravy

  1. Pomerančovou šťávu nalijte do rendlíku a vařte , až šťáva mírně zhoustne .Šťávu nechte vychladnout .
  2. 40 % smetanu vyšlehejte s cukrem dotuha.
  3. Do vyšlehané smetany vmíchejte sýr mascarpone , zakysanou smetanu a nastrouhanou pomerančovou kůru .
  4. Na dno sklenic dejte lžíci připravené smetany , pokapejte ji povařenou pomerančovou šťávou a dejte další vrstvu smetany a opět pokapejte pomerančovou šťávou.
  5. Ozdobte pomerančovou kůrou a posypte nasekanými mandlemi .
  6. Před podáváním nechte 2-3 hodiny v chladničce .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Smetanový dezert ve sklenici

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat