Prostreno.cz

Houby Portobello se sýrem

Jednoduchý recept na přípravu velkých žampionů Portobello . Houby plněné směsí česneku a petrželky , přikryté plátkem sýra.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 421 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks velké žampiony Portobello
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 4 lžíce drobně nasekané petrželky
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 špetky soli
  • 4 plátky sýra - eidam,ementál,čedar

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C.
  2. Malý plech vyložte papírem na pečení.
  3. Houby omyjte opatrně pod slabě tekoucí vodou.
  4. Odřízněte nožičky hub , nasekejte je nadrobno a nasypte je do misky .
  5. Přidejte olivový olej , česnek , petrželku , podle chuti osolte a opepřete.
  6. Na plech položte houby a naplňte je připravenou směsí.
  7. Pečte v předehřáté troubě 15 minut.
  8. Na každou houbu položte plátek sýra , houby dejte zpět do trouby a pečte asi 5 minut nebo dokud se sýr nerozpustí.
  9. Před podáváním můžete houby ještě posypat petrželkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Houby Portobello se sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat