Prostreno.cz

Marinované žampiony

Žampionová chuťovka . Čím déle necháte tyto houby marinovat , tím výraznější bude jejich chuť . Do zbytku marinády můžete namáčet nakrájenou bagetu , nebo můžete použít marinádu jako zálivku na salát .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    35min příprava

    10min vaření

  • 679 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky18g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g malých,stejně velkých hnědých žampionů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Na marinádu
  • 80 ml červeného vinného octa
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 0.5 lžičky medu
  • 0.5 lžičky chilli vloček
  • 4 lístky čerstvé bazalky
  • 1 snítka čerstvého oregana - lístky
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 snítky čerstvé nakrájené petrželky

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na marinádu důkladně promíchejte v misce.
  2. Zahřejte pánev na středně vysokou teplotu , přidejte 2 lžíce oleje , houby a za stálého míchání houby restujte 5 minut . Houby nechte vychladnout.
  3. Poté houby nasypte do nízké , hranaté misky a přelijte je marinádou.
  4. Houby lehce promíchejte a nechte v chladu 20 minut.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Těstovina s klobásou

(2 hlasů)

Jarní zeleninová polévka

(4 hlasů)

Zeleninové placky se sýrem

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Marinované žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat