Prostreno.cz

Smažený lilek

Lilek s medem a tymiánem. Chcete-li odstranit hořkost z lilku a výrazně zlepšit strukturu, namočte lilek přes noc do mléka .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 914 kJ / 218 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy17g
tuky14g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 lžíce medu - nebo podle chuti
  • K přípravě
  • 1 ks větší lilek
  • 500 ml mléka - nebo podle potřeby
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • 0.5 lžičky soli
  • Na posypání
  • 2 lžíce lístků čerstvého tymiánu
  • Na smažení
  • 6 lžic olivového oleje

Postup přípravy

  1. Lilek oloupejte a nakrájejte ho na plátky silné přibližně 2 -3 cm .
  2. Plátky lilku uložte do ploché , nízké misky a zalijte ho mlékem , mléka dejte tolik, aby byl lilek mlékem „přikrytý „ . Misku uzavřete víkem a nechte lilek přes noc v chladničce.
  3. V menší misce smíchejte mouku a sůl.
  4. Plátky lilku obalujte v osolené mouce a opečte je v pánvi s rozehřátým olejem. Opečený lilek pokládejte na papírovou utěrku.
  5. Lilek podávejte pokapaný medem a posypaný lístky tymiánu .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,20g
  • Sacharidy:

    162,00g
    • Cukry:

      86,00g
  • Tuky:

    103,10g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 218 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Smažený lilek

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat