Prostreno.cz

Pečená zelenina se sýrovým přelivem

I ti , co zeleninu moc nemusí , si pečenou zeleninu určitě zamilují . Hodí se k masu , chutná jako hlavní chod a není náročná na přípravu .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 76 kJ / 18 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy1g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg směs zeleniny - např. růžičková kapusta , květák , brokolice
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 l vody
  • Na přeliv
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 700 ml mléka
  • 100 g strouhaného sýra - gouda,čedar,nebo niva
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého černého pepř
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Květák a brokolici rozdělte na malé růžičky , očištěnou růžičkovou kapustu můžete nechat vcelku .
  2. Zeleninu uvařte v osolené vodě skoro doměkka a pak ji sceďte.
  3. Ve větším rendlíku rozehřejte máslo , přisypte mouku a minutu míchejte .
  4. Přilijte mléko , přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 5 minut .
  5. Nakonec vmíchejte sýr a nechte ho rozpustit. Podle chuti osolte a opepřete.
  6. Zeleninu nasypte do vymazané zapékací misky , přelijte připravenou směsí a zeleninu dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 190°C .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená zelenina se sýrovým přelivem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat