Prostreno.cz

Bramborový krém s gorgonzolou a hruškou

Polévka z brambor a pórku. Hruška a gorgonzola dodají polévce nezaměnitelnou chuť .

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 42 kJ / 10 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy0g
tuky1g

Ingredience na

  • K podávání
  • 160 g nakrájené gorgonzoly
  • K přípravě
  • 1 ks malý pórek - pouze bílá část
  • 2 ks menší brambory
  • 2 ks hrušky
  • 2 lžíce másla
  • 1.5 l vody
  • 1.5 lžíce bio zeleninového vývaru - nebo bujón
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • Na ozdobu
  • 1 snítka čerstvé šalvěje

Postup přípravy

  1. Očištěný pórek nakrájejte na plátky.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.
  3. Než hrušky oloupete , nakrájejte si 4 plátky na ozdobu. Hrušky oloupejte a nakrájejte je na kostky .
  4. V hrnci nechte rozpustit máslo.
  5. Přidejte brambory , pórek , hrušky a vše lehce orestujte.
  6. Zalijte vodou , přidejte sypký vývar nebo bujón a přikryté vařte 20 minut.
  7. Po dvaceti minutách polévku rozmixujte .
  8. Přidejte smetanu , dochuťte solí , pepřem a vařte ještě 5 minut .
  9. Polévku podávejte s nakrájenou gorgonzolou , ozdobenou plátkem hrušky a lístky šalvěje




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Bramborový krém s gorgonzolou a hruškou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat