Prostreno.cz

Fluffy lívance

Japonské fluffy lívance jsou oblíbenou pochoutkou, která se vyznačuje svou lehkostí a jemností. Tyto lívance jsou ideální pro snídani nebo brunch a zaručeně potěší každého milovníka sladkých pokrmů.

20min

10min příprava

10min vaření

933 kJ / 222 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Oddělte bílky od žloutků. V míse smíchejte žloutky, mléko a vanilkový extrakt.
  2. Přidejte mouku a prášek do pečiva a dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  3. V jiné míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do polotuha, poté postupně přidávejte cukr a šlehejte do tuhého sněhu.
  4. Opatrně vmíchejte sníh do těsta, aby zůstalo nadýchané.
  5. Na pánvi rozehřejte trochu oleje na střední teplotu. Připravte si kovové kroužky o průměru cca 10cm a také je vymažte olejem. Rozložte kroužky na pánev a nalijte do nich těsto asi do poloviny. Mezi kroužky poté nalijte trochu vody.
  6. Přikryjte pánev pokličkou a nechte lívance smažit 5-8 minut. Poté je i s kroužky otočte a nechte péct ještě 2 minutky. Poté je můžete opatrně vyndat z kroužků.
  7. Podávejte posypané moučkovým cukrem a s oblíbeným ovocem.

TIP:

Pro extra nadýchané lívance použijte čerstvá vejce a pečlivě vyšlehejte bílky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,91 g
  • Sacharidy:

    63,68 g
    • Cukry:

      37,25 g
  • Tuky:

    58,32 g
  • Vláknina:

    0,60 g

Aktivita pro spálení:

487 kcal
60

minut jízdy na kole

46

minut běhu

145

minut uklízení





Podobné recepty

Lívance s celozrnnou moukou

(4 hlasů)
50min
885 kJ

Lívanečky s citronovou kůrou

(5 hlasů)
1h a 10min
755 kJ

Citrónové lívance

25min
713 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Skvělá snídaně s jahodami

15min
(20 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

25min
(35 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Fluffy lívance

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba