Prostreno.cz

Jehněčí kýta s kuskusem

Pro středomořskou kuchyni je typická jednoduchá příprava a voňavé koření. Skvělá příloha je kuskus.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 1157 kJ / 276 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny23g
sacharidy1g
tuky19g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 hrnek kuskusu
  • 2 hrnky horkého zeleninového vývaru
  • K přípravě
  • 700 lžic jehněčí kýty
  • 4 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 lžíce koření sambal oelek
  • 400 ml masového vývaru

Postup přípravy

  1. V malém pekáčku na rozehřátém oleji opečte ze všech stran jehněčí maso.
  2. Maso jemně osolte,posypte kořením ,podlijte masovým vývarem a duste v troubě předehřáté na 180°C doměkka.
  3. Kuskus nasypte do menšího hrnce,zalijte zeleninovým vývarem ,přikryjte a nechte 10- 15 minut stát,pak „načechrejte „ kuskus vidličkou.
  4. Jehněčí maso podávejte s kuskusem .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,00g
  • Sacharidy:

    15,10g
    • Cukry:

      0,00g
  • Tuky:

    120,60g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 276 kcal

34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

82

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kýta s kuskusem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat