Prostreno.cz

Houby plněné hermelínem

Velké hnědé žampiony portobello , plněné sýrem s jarní cibulkou můžete podávat jako předkrm , nebo jako ideální rychlou večeři .

  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 155 kJ / 37 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy0g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks velké žampiony portobelo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Na náplň
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 1 ks hermelín 120 g
  • 1 lžíce změklého másla
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 ks jarní cibulka s natí
  • Na ozdobu
  • 4 snítky nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Sýr nastrouhejte do misky , přidejte prolisovaný česnek , drobně nakrájenou cibulku s natí , změklé máslo ,podle chuti osolte,opepřete a promíchejte.
  2. Připravenou směsí naplňte hlavičky hub.
  3. Žampiony položte na menší plech , vyložený pečící folií , pokapejte je lehce olivovým olejem a dejte péct na 15 minut do trouby předehřáté na 180° C.
  4. Před podáváním ozdobte houby nakrájenou petrželkou .

TIP:





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Houby plněné hermelínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat