Prostreno.cz

Salát z pečené růžičkové kapusty

Salát z pečené růžičkové a kadeřavé kapusty s jadérky granátového jablka je perfektní příloha k pečenému masu , nebo rybám. Ale klidně si můžete dát salát jen tak.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 395 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g růžičkové kapusty
  • 5 lístků kapusty kadeřávku - nebo klasické kapusty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce redukce balsamico
  • 1 ks velké , granátové jablko

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180° C .
  2. Růžičkovou kapustu opláchněte pod tekoucí vodou , odstraňte svrchní lístky a košťál.
  3. Kapustičky nakrájejte na tenké plátky .
  4. Z listů kadeřavé kapusty vykrojte tvrdý stonek uprostřed listu a nakrájejte ji na širší nudličky.
  5. Růžičkovou kapustu nasypte na malý plech , pokapejte ji 2 lžícemi oleje , promíchejte a dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C , alespoň jednou promíchejte.
  6. K růžičkové kapustě přisypte nakrájenou kadeřavou kapustu , přidejte lžíci oleje , osolte , opepřete , promíchejte a dejte na 10 minut do trouby.
  7. Mezitím vyjměte z granátového jablka jadérka , granátové jablko rozkrojte na polovinu a pomocí lžíce vyklepněte jadérka do větší misky.
  8. Upečenou kapustu přidejte do misky , přidejte lžíci oleje a redukci balsamico . (Můžete přidat i trochu šťávy z granátového jablka ) , promíchejte a hned podávejte .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z pečené růžičkové kapusty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat