Prostreno.cz

Mrkev na medu

Chutná pečená mrkev s medem , je jednou z nejjednodušších příloh. Pečením mrkve vynikne její přirozená sladkost.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 179 kJ / 42 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy0g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg mrkve
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 1 ks bio pomeranč
  • 1 lžíce medu
  • 2 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180°C .
  2. Očištěnou mrkev nakrájejte na stejně velké kousky. Větší mrkev rozkrojte vodorovně na polovinu.
  3. Mrkev nasypte v jedné vrstvě na plech a pokapejte ji olivovým olejem. Mrkev osolte , opepřete a promíchejte , aby se obalila olejem.
  4. Plech vložte do trouby a pečte 20 minut.
  5. Kůru z pomeranče nastrouhejte a vymačkejte z něj šťávu.
  6. V malé misce smíchejte pomerančovou šťávu s medem .
  7. Vyjměte mrkev z trouby a pokapejte ji medovou směsí.
  8. Přidejte tymián , promíchejte a vraťte do trouby na dalších 15 - 20 minut.
  9. Upečenou mrkev posypte pomerančovou kůrou . Hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mrkev na medu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat