Prostreno.cz

Kuře dušené s bílým vínem

Lehce pikantní šťavnaté kousky kuřete se skvělou omáčkou s bílým vínem , kapary a olivami .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 611 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcované kuře
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks cibule - nakrájená na tenké plátky
  • 4 stroužky česneku - nakrájené na tenké plátky
  • 0.5 lžíce pasty harissa
  • 350 ml suchého bílého vína
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 8 ks zelených oliv
  • 1 lžíce kaparů
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nahrubo nakrájené petrželky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Naporcované kuře osolte.
  3. V nádobě vhodné na přípravu v troubě rozehřejte olej a máslo , přidejte naporcované, osolené kuře a opečte ho ze všech stran.
  4. Maso vyndejte na talíř a ve stejné nádobě orestujte cibuli a česnek.
  5. Přidejte harissu a promíchejte .
  6. Do nádoby vložte zpět kuřecí maso ,přidejte bobkový list,víno vývar ,přikryjte a dejte do předehřáté trouby.Duste 40 minut.
  7. K masu přidejte olivy, kapary a odkryté dejte zpět do trouby , duste ,až je maso měkké .
  8. Hotové maso posypte nakrájenou petrželkou.

TIP:

Harissa je velmi ostrá kořeněná pasta vyrobená z dužiny feferonek.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuře dušené s bílým vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat