Prostreno.cz

Losos s dušenou červenou řepou

Filety lososa bez kostí jsou oblíbené pro svou rychlou a nenáročnou přípravu a jemnou chuť . S dušenou červenou řepou chutná losos skvěle.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 146 kJ / 35 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy1g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 350 g vařené černé řepy
  • 150 ml červeného vína
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 1.5 lžičky pískového cukru
  • 2 ks cibule - oloupané,nakrájené na tenké plátky
  • 100 g anglické slaniny - nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce studeného másla
  • 3 láhve soli
  • 2 špetky bílého pepře
  • K přípravě
  • 4 porce filé lososa bez kosti - á 180 g
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. V rendlíku rozehřejte lžíci oleje a lžíci másla.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a nakrájenou slaninu.
  3. Na mírném ohni restujte 5 minut.
  4. Přidejte cukr a míchejte, až se cukr rozpustí.
  5. Červenou řepu nahrubo nastrouhejte a přidejte ji k cibuli se slaninou.
  6. Řepu osolte,opepřete, přidejte víno , vinný ocet a duste ,až se tekutina zredukuje na polovinu .
  7. Nakonec k červené řepě vmíchejte studené máslo.
  8. Filety lososa osolte ,opepřete a zvolna je opečte z obou stran na rozehřátém oleji s máslem , nejdříve kůži dolů .
  9. Vhodná příloha je bramborový salát , nebo jiný salát bez majonézy.

TIP:

Vařenou vakuovanou červenou řepu koupíte například v Penny.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,80g
  • Sacharidy:

    153,70g
    • Cukry:

      1,60g
  • Tuky:

    414,60g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 35 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

10

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Losos s dušenou červenou řepou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat