Prostreno.cz

Pečený fenykl

Fenykl je u nás opomíjená zelenina. Čerstvý fenykl má velmi jemnou lékořicovou příchuť a je báječný syrový i pečený.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 366 kJ / 87 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 ks čerstvé fenykly
  • 1.5 l vody
  • 1 lžička soli
  • 1 hrnek strouhanky - objem hrnku 200 ml
  • 1 hrnek strouhaného sýra - objem hrnku 200 ml
  • 0.5 hrnku nasekané zelené petrželky - objem hrnku 200 ml
  • 3 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl bez natě podélně rozkrojte a odřízněte nejtvrdší část stonku.
  2. Fenykl vložte do vařící osolené vody a vařte přibližně 10 minut.
  3. Scezený fenykl osušte a vložte do vymazané zapékací misky.
  4. Strouhanku smíchejte se strouhaným sýrem , petrželkou, citronovou kůrou , olejem a dochuťte pepřem.
  5. Směs rozdělte na fenykl a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut.
  6. Fenykl před pečením můžete ještě jemně pokapat olejem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený fenykl

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat