Prostreno.cz

Plněná hovězí roláda

Příprava rolády nabízí celou řadu možností ,jak zkombinovat maso a náplň. Záleží jen na vaši chuti a fantazii. Velmi jednoduchá je roláda plněná směsí anglické slaniny , tymiánu a cibule.

  • 3h a 5min

    35min příprava

    2h a 30min vaření

  • 242 kJ / 57 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g zadního hovězího masa
  • 150 g anglické slaniny
  • 5 lžic oleje
  • 1.5 lžíce dijonské hořčice
  • 1 ks menší bílá cibule - oloupaná
  • 2 snítky čerstvého tymiánu – pouze lístky
  • 2 lžíce strouhanky
  • 0.5 lžičky soli
  • 300 ml masového vývaru
  • 1 ks větší cibule - oloupaná,nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na nudličky a krátce ji osmahněte v pánvi na lžíci oleje – ne dokřupava .
  2. Ke slanině vmíchejte jemně nakrájenou bílou cibuli a 2-3minuty míchejte, až cibule trochu změkne .
  3. Přidejte strouhanku a lístečky tymiánu , jen promíchejte a odstavte z ohně.
  4. Maso podélně nařízněte do dvou třetin a rozložte ho jako knihu.
  5. Přikryjte potravinářskou fólií nebo mikrotenovým sáčkem a maso stejnoměrně naklepejte na výšku přibližně 1,5 - 2 cm.
  6. Maso po celé ploše osolte a potřete hořčicí.
  7. Na maso rozprostřete směs s anglickou slaninou. .
  8. Maso zarolujte a ovažte potravinářským provázkem .
  9. V pekáčku na středním ohni rozehřejte 4 lžíce oleje , přidejte masovou roládu a opečte ji ze všech stran.
  10. K roládě přilijte vývar, přidejte nakrájenou cibuli , celý ,oloupaný česnek ,pekáček přikryjte a dejte do trouby předehřáté na 180°C . Pečte doměkka. Během pečení maso otočte a přelijte vypečenou šťávou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná hovězí roláda

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat