Prostreno.cz

Chlebová polévka s rajčaty a bazalkou

Sytá polévka , připravená z celých konzervovaných rajčat a chleba.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 279 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 6 krajíců chleba
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 ks nadrobno nakrájené malé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého , bílého pepře
  • 700 g konzervovaných celých rajčat
  • 2 lžičky cukru
  • Na posypání
  • 1 hrnek nakrájené bazalky
  • 120 g parmazánu - nahrubo nastrouhaného

Postup přípravy

  1. Z krajíců chleba odstraňte kůrky a chleba nakrájejte na drobné kostičky.
  2. V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje , přisypte oloupanou , nakrájenou cibuli , 2 stroužky nakrájeného česneku a míchejte 1-2 minuty.
  3. Přisypte nakrájený chleba a promíchejte.
  4. Přidejte vývar , konzervovaná rajčat , 2 lžičky cukru a vařte 15 minut. Polévku dochuťte solí a mletým pepřem.
  5. Polévku rozmixujte ponorným mixérem do hladka.
  6. Polévku podávejte posypanou strouhaným parmazánem a nakrájenou bazalkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chlebová polévka s rajčaty a bazalkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat