Prostreno.cz

Zelná polévka s červenými fazolemi

Polévka z čerstvého zelí s fazolemi , mrkví a rýží .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 169 kJ / 40 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks mrkve - oloupané ,nakrájené
  • 250 g konzervovaných,červených fazolí
  • 150 g vařené bílé rýže
  • 300 g bílého zelí
  • 1 ks cibule - oloupaná,nakrájená
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušeného estragonu
  • 2 stroužky česneku - oloupaný, nakrájený
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte olej , přisypte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  2. Přidejte nakrájený česnek , nakrájenou mrkev a vývar . Vařte 10 minut.
  3. Do polévky přidejte na nudličky nakrájené zelí , estragon, scezené , propláchnuté fazole , rajčatové pyré a vařte 15 minut
  4. Do polévky vmíchejte vařenou rýži a polévku nechte projít varem.
  5. Polévku dochuťte solí a pepřem.
  6. Před podáváním posypte polévku nakrájenou petrželkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelná polévka s červenými fazolemi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat