Prostreno.cz

Pečený losos

Filety lososa bez kostí jsou oblíbené pro svou rychlou a nenáročnou přípravu a hlavně jemnou chuť.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 678 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky16g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks malá, salátová okurka
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 0.5 hrnku jemně nakrájené čerstvé pažitky
  • K přípravě
  • 4 ks filety lososa bez kůže - á 180 g - 200 g
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 4 snítky čerstvého kopru
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého bílého pepře
  • Na ozdobu
  • 1 ks vanička čerstvé řeřichy

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180°C .
  2. Plech vyložte alobalem.
  3. Filety lososa položte na alobal, pokapejte je citronovou šťávou, posypte natrhaným koprem , potřete máslem a dochuťte solí a pepřem.
  4. Lososa překryjte alobalem a pečte v troubě přibližně 30 minut .
  5. Omytou okurku nakrájejte na velmi tenké plátky a nasypte je do misky.
  6. Přidejte ocet, cukr , podle chuti sůl , pepř a pažitku . Lehce promíchejte .
  7. Na servírovací talíř položte upečeného lososa ,kolem lososa uložte připravenou okurku.
  8. Lososa ozdobte řeřichou a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,40g
  • Sacharidy:

    175,20g
    • Cukry:

      108,00g
  • Tuky:

    85,90g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 162 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečený losos

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat