Prostreno.cz

Halibut s citronovou trávou

Pokud nejste zrovna milovníci kapra, připravte si na vánoční stůl jinou rybu. Například halibuta, který má velmi kvalitní maso s jemnou chutí .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 15min

    45min příprava

    30min vaření

  • 247 kJ / 59 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks filety z halibuta
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 stonky citronové trávy
  • 1 ks malá chilli paprička - bez semínek
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 150 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 hrnek nakrájené zelené petrželky
  • 4 ks lahůdkové cibulky
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Chilli papričku , citronovou trávu a oloupaný česnek nakrájejte na tenké plátky a vše nasypte do vymazané zapékací misky.
  2. Smíchejte pomerančovou šťávu , nakrájenou petrželku , hnědý cukr, rybí omáčku a rýžový ocet. Směs nalijte do zapékací misky .
  3. Filety z halibuta vložte do zapékací misky a obalte je ve směsi . Marinujte 30 minut , po 15 minutách filety otočte .
  4. Filety osolte a vložte zapékací misku s halibutem do trouby předehřáté na 190° C .
  5. Přikryté pečte v troubě 25-30 minut Před podáváním posypte ryby nakrájenou lahůdkovou cibulkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,50g
  • Sacharidy:

    186,60g
    • Cukry:

      112,00g
  • Tuky:

    100,68g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 59 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Halibut s citronovou trávou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat