Prostreno.cz

Halibut s citronovou trávou

Pokud nejste zrovna milovníci kapra, připravte si na vánoční stůl jinou rybu. Například halibuta, který má velmi kvalitní maso s jemnou chutí .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 15min

    45min příprava

    30min vaření

  • 87 kJ / 20 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks filety z halibuta
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 stonky citronové trávy
  • 1 ks malá chilli paprička - bez semínek
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 150 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 hrnek nakrájené zelené petrželky
  • 4 ks lahůdkové cibulky
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Chilli papričku , citronovou trávu a oloupaný česnek nakrájejte na tenké plátky a vše nasypte do vymazané zapékací misky.
  2. Smíchejte pomerančovou šťávu , nakrájenou petrželku , hnědý cukr, rybí omáčku a rýžový ocet. Směs nalijte do zapékací misky .
  3. Filety z halibuta vložte do zapékací misky a obalte je ve směsi . Marinujte 30 minut , po 15 minutách filety otočte .
  4. Filety osolte a vložte zapékací misku s halibutem do trouby předehřáté na 190° C .
  5. Přikryté pečte v troubě 25-30 minut Před podáváním posypte ryby nakrájenou lahůdkovou cibulkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(14 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Halibut s citronovou trávou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat