Prostreno.cz

Předkrm z červené řepy

Elegantní, vynikající bezlepkový a vegetariánský předkrm nebo příloha ke každému jídlu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 394 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 ks červené řepy střední velikosti
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce octa balsamico
  • 250 g sýra ricotta
  • 5 lístků čerstvé bazalky - nasekané
  • 1 lžíce čerstvého oregana - drobně nakrájeného
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C .
  2. Řepu oloupejte a nakrájejte na plátky .
  3. Nakrájenou řepu promíchejte s olivovým olejem a octem balsamico .
  4. Řepu v jedné vrstvě uložte na plech, plech dejte do předehřáté trouby a pečte 20-25 minut.
  5. Zatímco se řepa peče, promíchejte sýr ricotta s bazalkou a oreganem , podle chuti sýr osolte a opepřete.
  6. Vyjměte řepu z trouby,nechte ji vychladnout a mezi každou řepu vložte lžíci sýra.
  7. Řepu naskládejte do dvou až čtyř vrstev, abyste vytvořili 5-10 malých porcí .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,01g
  • Sacharidy:

    106,16g
    • Cukry:

      6,24g
  • Tuky:

    118,50g
  • Vláknina:

    1,60g

Aktivita pro spálení: 94 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

28

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(18 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(29 hlasů)

Dušené houby na toastu

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Předkrm z červené řepy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat