Prostreno.cz

Fíky v anglické slanině

Tento efektní předkrm můžete podávat při slavnostní večeři. Lahodné čerstvé fíky naplněné sýrem a obalené v anglické slanině zapečením nádherně zkaramelizují. Výborné jsou ještě teplé, ale velmi chutné i po vychladnutí.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 783 kJ / 187 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky16g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 12 ks čerstvých fíků
  • 12 plátků libové anglické slaniny - nebo prosciutta
  • 1 lžíce redukce balsamico
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Na náplň
  • 200 g čerstvého smetanového sýra - nebo podle potřeby

Postup přípravy

  1. Každý fík rozkrojte napůl a ze středu vydlabejte malé množství dužiny , asi ½ lžičky , dužinu nahraďte lžičkou smetanového sýra. Každý plátek slaniny rozkrojte podélně napůl, abyste měli dlouhý pruh. Každou polovinu fíku zabalte do slaniny . Připravené fíky vložte do pekáčku a zakápněte je olivovým olejem . Fíky pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 10 - 12 minut, tak aby se slanina opekla dokřupava. Po upečení fíky zakápněte redukci balsamico . Fíky můžete připravit i na grilovací pánvi .
  2. Každý plátek slaniny rozkrojte podélně napůl, abyste měli dlouhý pruh.
  3. Každou polovinu fíku zabalte do slaniny .
  4. Připravené fíky vložte do pekáčku a zakápněte je olivovým olejem .
  5. Fíky pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 10 - 12 minut, tak aby se slanina opekla dokřupava.
  6. Po upečení fíky zakápněte redukci balsamico .
  7. Fíky můžete připravit i na grilovací pánvi .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fíky v anglické slanině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat