Prostreno.cz

Polévka z pečeného květáku

Květáková polévka z pečeného květáku s kořenovou zeleninou , čerstvým sýrem a ořechy .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 110 kJ / 26 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 250 g čerstvého smetanového sýra
  • K přípravě
  • 1 ks květák - rozdělený na malé růžičky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku - oloupaný,nakrájený
  • 200 g směs mražené kořenové zeleniny
  • 2 špetky soli
  • 2 l vody
  • 1.5 kostky bio zeleninového vývaru
  • Na posypání
  • 0.5 lžíce drobně nasekaných vlašských ořechů - volitelné

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190° C.
  2. Do velké misky nasypte růžičky květáku , česnek, dochuťte solí a promíchejte .
  3. Květák nasypte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a květák pokapejte olejem . Plech dejte do předehřáté trouby a pečte 15 minut.
  4. Do hrnce se 2 l vody nasypte kořenovou zeleninu , přidejte kostku bio vývaru a vodu přiveďte k varu .Vařte 15 minut.
  5. Pak do hrnce přidejte pečený květák a vařte dalších 10 minut.
  6. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
  7. Polévku podávejte s čerstvým smetanovým sýrem , posypanou ořechy.

TIP:

Pokud máte ořechový olej , můžete polévku před podáváním pokapat ořechovým olejem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Krůtí prsa na šalvěji

(2 hlasů)

Zeleninový guláš s rýží

(2 hlasů)

Losos pečený se sezamem

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z pečeného květáku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat