Prostreno.cz

Rybí filé s koriandrem

Jemné rybí maso se smetanovým přelivem s koriandrem .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 288 kJ / 68 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce rybího filé podle vašeho výběru - treska, halibut apod.
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • Na přeliv
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks větší šalotka
  • 300 ml 33% smetany
  • 1.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • 0.5 hrnku drobně nakrájeného koriandru
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Oloupanou šalotku nakrájejte na tenké plátky.
  2. V rendlíku na lžíci másla nechte šalotku zesklovatět.
  3. Ve smetaně rozmíchejte kukuřičný škrob a smetanu přidejte k šalotce . Vařte za občasného míchání 10 minut.
  4. Ke smetaně vmíchejte drobně nakrájený koriandr, podle chuti osolte ,promíchejte a už nevařte.
  5. Porce ryby osolte , opepřete a opečte je z obou stran v pánvi s rozehřátým olejem a 2 lžícemi másla.
  6. Ryby podávejte přelité připravenou smetanou.

TIP:

Pokud nemáte rádi koriandr,použijte petrželku .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,40g
  • Sacharidy:

    94,40g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    94,20g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 68 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filé s koriandrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat