Prostreno.cz

Vepřové kotlety s dušenou cibulí

Zázvor a kurkuma dodá vepřovému masu pikantní nádech a šťáva získá na výraznosti. Dobře ladí také s nasládlou chutí dušené cibule.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 470 kJ / 112 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy10g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vyšší vepřové kotlety bez kostí
  • 0.5 lžičky mletého zázvoru
  • 0.5 lžičky mleté kurkumy
  • 4 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 2 ks velké cibule
  • 1.5 lžičky pískového cukru
  • 200 ml masového vývaru
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Maso osolte , opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. V kastrolu na 3 lžících oleje kotlety opečte z obou stran.
  3. Maso posypte kurkumou , zázvorem ,podlijte vývarem a přikryté duste doměkka.
  4. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky .
  5. V rendlíku nechte rozehřát máslo a lžíci oleje ,přisypte nakrájenou cibuli , posypte ji cukrem a duste za občasného míchání 10-15 minut, cibule by neměla být hnědá .
  6. Kotlety podávejte s cibulí .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,70g
  • Sacharidy:

    204,80g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    184,70g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 112 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s dušenou cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat