Prostreno.cz

Dušená hovězí kližka

Kližka je na pomalé dušení nejvhodnější kus hovězího masa . Díky kolagenovým vrstvám a krátkým svalovým vláknům mezi nimi , se kližka při správné přípravě doslova rozpadá .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 3h a 5min

    25min příprava

    2h a 40min vaření

  • 480 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g hovězí kližky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks větší cibule - oloupaná ,nakrájená na tenké plátky
  • 1 ks mrkev
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 špetky kmínu
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 2 ks bobkové listy
  • 300 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 1.5 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kousky , nasypte ho do hrnce s rozehřátým olejem, posypte paprikou, pepřem , kmínem, solí ,přisypte nakrájenou cibuli a maso opečte ze všech stran .
  2. Přidejte bobkový list, celý , oloupaný česnek ,zalijte vývarem , červeným vínem a přikryté duste na mírném ohni doměkka.
  3. V polovině dušení přidejte k masu očištěnou mrkev , nakrájenou na kostky a maso posypte majoránkou .
  4. Měkké maso zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným v malém množství vody.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,74g
  • Sacharidy:

    292,80g
    • Cukry:

      21,00g
  • Tuky:

    149,13g
  • Vláknina:

    89,10g

Aktivita pro spálení: 114 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená hovězí kližka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat