Prostreno.cz

Plněný vepřový plátek

Vepřové maso díky skvělé náplní získá šťavnatost a perfektní chuť .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 176 kJ / 42 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky vepřového masa á 200 g - kýta , kotleta bez kosti
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce oleje
  • 300 ml masového vývaru
  • 250 g baby karotky - může být mražená
  • 200 g hrášku - může být mražený
  • Na náplň
  • 2 lžíce strouhanky - nebo podle potřeby
  • 5 lžic mléka
  • 1 lžíce kaparů - okapané
  • 2 špetky soli
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 3 lžíce tvrdého sýra - nastrouhaného
  • 1 ks malé ,oloupané jablko - nastrouhané
  • 2 lžíce zelené , nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte nasekané kapary , nastrouhané jablko , sýr , prolisovaný česnek , petrželku a mléko.
  2. Vše osolte , promíchejte a podle potřeby přidejte strouhanku.
  3. Plátky masa naklepejte , osolte a potřete náplní .
  4. Maso srolujte a sepněte párátky , nebo omotejte potravinářskou nití .
  5. Maso ze všech stran opečte v pekáčku na oleji .
  6. Přidejte vývar , přikryjte a maso dejte do trouby předehřáté na 190° C. Duste 25 minut.
  7. K masu přidejte hrášek a baby karotku , dejte zpět do trouby a duste , až je maso měkké .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    63,72g
  • Sacharidy:

    140,90g
    • Cukry:

      1,10g
  • Tuky:

    21,68g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 42 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

12

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Hovězí maso s mrkví

(5 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Lilek plněný sýrem

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Plněný vepřový plátek

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat