Prostreno.cz

Fazolová polévka s čerstvým fenyklem

Sytá , krémová a chutná polévka, která je rychlá a snadná na přípravu. Příprava této polévky trvá přibližně 35 minut .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 1674 kJ / 400 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky40g

Ingredience na

  • K podávání
  • 120 g libové anglické slaniny - nakrájená na kostičky
  • K přípravě
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks menší, čerstvý fenykl - bez nati
  • 2 stroužky česneku
  • 1.7 l domácího kuřecího vývaru
  • 300 g konzervovaných bílých fazolí cannellini
  • 0.5 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 špetky soli
  • 150 ml 33% smetany
  • Na ozdobu
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Fazole sceďte a propláchněte vodou .
  2. Očištěný fenykl nakrájejte na tenké plátky .
  3. V hrnci na rozehřátém oleji fenykl krátce orestujte .
  4. Přidejte kuřecí vývar, asi polovinu propláchnutých fazolí a tymián .
  5. Polévku přiveďte k varu a vařte 10 minut.
  6. Pomocí ponorného mixéru polévku rozmixujte, dokud nebude docela hladká a krémová.
  7. Přidejte zbývající fazole , prolisovaný česnek , podle chuti polévku osolte , přidejte smetanu a polévku prohřejte.
  8. Slaninu opečte nasucho v pánvi do křupava.
  9. Před podáváním posypte polévku slaninou a ozdobte kouskem rozmarýnu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,02g
  • Sacharidy:

    124,80g
    • Cukry:

      2,00g
  • Tuky:

    151,98g
  • Vláknina:

    59,00g

Aktivita pro spálení: 400 kcal

50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

119

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Fazolová polévka s čerstvým fenyklem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat