Prostreno.cz

Žlutá cuketa s parmezánem

Jednoduchá příloha ze žluté cukety s čerstvou bazalkou, česnekem a strouhaným parmezánem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 2028 kJ / 484 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny19g
sacharidy5g
tuky45g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 ks menší žluté cukety
  • 2 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený na plátky
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • 8 lístků čerstvé bazalky - nakrájené
  • Na posypání
  • 100 g strouhaného parmezánu

Postup přípravy

  1. Omyté cukety nakrájejte na plátky.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu.
  3. Přidejte nakrájenou cuketu a nakrájený česnek.
  4. Cuketu rovnoměrně posypte solí , pepřem a promíchejte .
  5. Za stálého míchání restujte 10 minut .
  6. Sundejte z ohně , vmíchejte bazalku a posypte parmezánem . Hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,00g
  • Sacharidy:

    101,00g
    • Cukry:

      7,88g
  • Tuky:

    131,98g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 484 kcal

60

minut jízdy na kole

46

minut běhu

144

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Žlutá cuketa s parmezánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat