Prostreno.cz

Hrušky s kardamomem a skořicí

Báječný a snadný francouzský dezert .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 781 kJ / 186 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy29g
tuky7g

Ingredience na

  • K podávání
  • 200 ml 40% šlehačky
  • 1 lžička vanilkového cukru - volitelné
  • K přípravě
  • 500 ml vody
  • 3 lžíce pískového cukru - podle sladkosti hrušek méně
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 4 ks tobolek kardamomu
  • 2 ks badyánu
  • 2 ks tyčinky skořice
  • 3 ks středně velké hrušky

Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijte vodu , přidejte cukr, rozmarýn, kardamom, badyán a tyčinky skořice. Přiveďte k varu a vařte na středním plameni 15 minut , pak odstavte ze zdroje tepla.
  2. Hrušky omyjete a každou podélně překrojte .
  3. Půlky hrušek vložte do ještě horkého vývaru z koření a nechte hodinu stát .
  4. Půlky hrušek můžete podávat se šlehačkou , vyšlehanou s vanilkovým cukrem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,73g
  • Sacharidy:

    394,41g
    • Cukry:

      109,49g
  • Tuky:

    72,29g
  • Vláknina:

    3,10g

Aktivita pro spálení: 186 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Květákový krém

(3 hlasů)

Králík dušený s jablky

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hrušky s kardamomem a skořicí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat