Prostreno.cz

Polévka z krůtího masa

Vývar je jedna z nejoblíbenějších polévek u nás. A také oprávněně. Je velmi jednoduchý, výživný a můžete ho udělat téměř z čehokoliv. Například hovězí, zeleninový, kuřecí nebo krůtí, ale i vepřový nebo králičí.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 61 kJ / 14 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky1g

Ingredience na

  • K podávání
  • 200 g suchých širokých nudlí
  • K přípravě
  • 2 l vody
  • 450 g krůtích dílů na polévku
  • 2 ks velké mrkve - oloupané
  • 2 stonky očištěného řapíkatého celeru - překrojené na poloviny
  • 1 ks červená paprika - nakrájená na kostičky
  • 1 ks malá cibule - neoloupaná
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Nudle uvařte podle návodu na obalu . Uvařené nudle sceďte a přelijte je studenou vodou , aby se neslepily.
  2. V hrnci zahřejte vodu ,přidejte kousky krůtího polévkového masa , očištěnou zeleninu , kromě papriky , osolte , přikryjte a vařte , až je maso měkké.
  3. Vývar sceďte , maso oberte od kosti a maso dejte do vývaru .
  4. Zeleninu, kterou chcete dát zpět do vývaru nakrájejte a dejte ji do vývaru .
  5. Přidejte nakrájenou papriku a vývar přiveďte k varu.
  6. V rendlíku rozehřejte máslo , přidejte mouku a vymíchejte hladkou jíšku.
  7. Za stálého míchání vmíchejte jíšku do polévky , vařte 5 minut. Polévku podle chuti osolte a opepřete.
  8. Podávejte s nudlemi .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,00g
  • Sacharidy:

    143,80g
    • Cukry:

      9,00g
  • Tuky:

    86,00g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 14 kcal

1

minut jízdy na kole

1

minut běhu

4

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z krůtího masa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat