Polévka z krůtího masa
Vývar je jedna z nejoblíbenějších polévek u nás. A také oprávněně. Je velmi jednoduchý, výživný a můžete ho udělat téměř z čehokoliv. Například hovězí, zeleninový, kuřecí nebo krůtí, ale i vepřový nebo králičí.
-
1h a 35min
35min příprava
60min vaření
-
61 kJ / 14 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky1g
Ingredience na
- K podávání
- 200 g
suchých širokých nudlí
- K přípravě
- 2 l
vody
- 450 g
krůtích dílů na polévku
- 2 ks
velké mrkve
- oloupané
- 2 stonky
očištěného řapíkatého celeru
- překrojené na poloviny
- 1 ks
červená paprika
- nakrájená na kostičky
- 1 ks
malá cibule
- neoloupaná
- 2 lžíce
másla
- 1 lžíce
hladké mouky
- 0.5 lžičky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
Postup přípravy
- Nudle uvařte podle návodu na obalu . Uvařené nudle sceďte a přelijte je studenou vodou , aby se neslepily.
- V hrnci zahřejte vodu ,přidejte kousky krůtího polévkového masa , očištěnou zeleninu , kromě papriky , osolte , přikryjte a vařte , až je maso měkké.
- Vývar sceďte , maso oberte od kosti a maso dejte do vývaru .
- Zeleninu, kterou chcete dát zpět do vývaru nakrájejte a dejte ji do vývaru .
- Přidejte nakrájenou papriku a vývar přiveďte k varu.
- V rendlíku rozehřejte máslo , přidejte mouku a vymíchejte hladkou jíšku.
- Za stálého míchání vmíchejte jíšku do polévky , vařte 5 minut. Polévku podle chuti osolte a opepřete.
- Podávejte s nudlemi .
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: