Prostreno.cz

Chřest v listovém těstě

Spolu s chřestem jsou uvnitř těchto balíčků z listového těsta také šunka a sýr .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    30min příprava

    20min vaření

  • 1009 kJ / 241 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy6g
tuky18g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 24 stonků zeleného chřestu
  • 1 ks listové těsto - hotové- vyválené
  • 4 plátky šunky - překrojené na polovinu
  • 4 plátky tvrdého sýra - překrojené na polovinu
  • Na posypání
  • 1 lžíce máku
  • 0.5 lžíce světlých sezamových semínek
  • Na potření
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce mléka

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C .
  2. Plech vyložte pečicím papírem .
  3. Z chřestu odkrojte spodní tvrdou část , stonky oloupejte škrabkou , velmi mladý a tenký zelený chřest není nutné loupat vůbec, ostatní oloupejte zhruba od poloviny délky, směrem od špičky dolů .
  4. Plát listového těsta nakrájejte na 8 stejně velkých čtverců a položte je na připravený plech.
  5. Na listové těsto položte diagonálně plátek sýra.
  6. Plátkem šunky omotejte vždy 3 stonky chřestu a položte je na plátek sýra na listovém těstě.
  7. V malé misce rozšlehejte jedno vejce a jednu lžíci mléka.
  8. Dva protilehlé rohy listového těsta potřete vejcem a rohy přeložte přes chřest . (Můžete zajistit párátkem ) .
  9. Listové těsto s chřestem potřete rozšlehaným vejcem a posypte mákem a sezamovými semínky .
  10. Pečte v předehřáté troubě 15-17 minut, nebo až je chřest měkký .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    106,00g
  • Sacharidy:

    100,96g
    • Cukry:

      12,20g
  • Tuky:

    176,20g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 241 kcal

30

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Chřest v listovém těstě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat