Prostreno.cz

Makrela s rajčaty , dušená v troubě

Makrela vyniká jemnou chutí, za kterou stojí vysoký obsah tuku. Skvěle chutná , dušená , pečená či grilovaná, z uzené makrely můžete připravit dokonalou pomazánku.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 755 kJ / 180 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky16g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 6 ks filetů chlazené makrely á 180 g
  • 1 ks velká cibule - oloupaná , nakrájená na plátky
  • 3 ks masitá rajčata - nakrájená na plátky
  • 3 lžíce másla
  • 1.5 lžičky soli
  • 1 lžička drceného barevného pepře
  • 2 snítky čerstvého kopru
  • Na ozdobu
  • 6 snítek čerstvého kopru
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190° C .
  2. Filety makrely z obou stran osolte a opečte je v pánvi na 2 lžících másla .
  3. Do menší , vymazané zapékací misky nasypte na plátky nakrájenou cibuli , na cibuli uložte nakrájená rajčata a osolte je.
  4. Na rajčata položte opečené rybí filety , posypte je pepřem , přidejte 2 snítky kopru , přidejte i máslo z pánve a navíc další lžíci másla.
  5. Zapékací misku dejte na 20 – 25 minut do předehřáté trouby.
  6. Podávejte se snítkami kopru .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,60g
  • Sacharidy:

    79,60g
    • Cukry:

      11,80g
  • Tuky:

    166,65g
  • Vláknina:

    26,00g

Aktivita pro spálení: 180 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Makrela s rajčaty , dušená v troubě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat