Prostreno.cz

Ovesné vločky s jablky a skořicí

Vydatná snídaně z ovesných vloček s jablky .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 272 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 450 ml mléka nebo sójového či ovesného mléka
  • 1 hrnek ovesných vloček - hrnek 250 ml
  • 120 ml 100 % jablečné šťávy
  • 2 špetky soli
  • 4 ks jablka
  • 1 lžíce medu
  • Na posypání
  • 4 lžičky mleté skořice
  • 4 lžíce slunečnicových, nebo dýňových semínek

Postup přípravy

  1. Tři jablka nastrouhejte na hrubém struhadle , jedno jablko nakrájejte na plátky.
  2. Mléko přiveďte k varu.
  3. Přidejte vločky a vařte na mírném ohni přibližně 5 -8 minut.
  4. Dochuťte solí , k vločkám vmíchejte jablečnou šťávu , 3 nastrouhaná jablka a dochuťte medem .
  5. Podávejte s plátky jablek , posypané skořicí a semínky -
  6. Pokud se vám pokrm zdá příliš hustý , přidejte mléko.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pečené brambory se sýrem

(3 hlasů)

Bramborové krokety se sýrem

(6 hlasů)

Rybí pánev s rajčaty

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ovesné vločky s jablky a skořicí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat