Prostreno.cz

Ovesné vločky s jablky a skořicí

Vydatná snídaně z ovesných vloček s jablky .

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 639 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy32g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 450 ml mléka nebo sójového či ovesného mléka
  • 1 hrnek ovesných vloček - hrnek 250 ml
  • 120 ml 100 % jablečné šťávy
  • 2 špetky soli
  • 4 ks jablka
  • 1 lžíce medu
  • Na posypání
  • 4 lžičky mleté skořice
  • 4 lžíce slunečnicových, nebo dýňových semínek

Postup přípravy

  1. Tři jablka nastrouhejte na hrubém struhadle , jedno jablko nakrájejte na plátky.
  2. Mléko přiveďte k varu.
  3. Přidejte vločky a vařte na mírném ohni přibližně 5 -8 minut.
  4. Dochuťte solí , k vločkám vmíchejte jablečnou šťávu , 3 nastrouhaná jablka a dochuťte medem .
  5. Podávejte s plátky jablek , posypané skořicí a semínky -
  6. Pokud se vám pokrm zdá příliš hustý , přidejte mléko.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,10g
  • Sacharidy:

    244,80g
    • Cukry:

      94,00g
  • Tuky:

    7,30g
  • Vláknina:

    55,00g

Aktivita pro spálení: 152 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ovesné vločky s jablky a skořicí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat