Prostreno.cz

Šťouchané brambory se zelím

Vydatná příloha z brambor s česnekem a zelím.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 256 kJ / 61 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg brambor
  • 350 g čerstvého bílého zelí
  • 4 stroužky česneku - celé
  • 1 kostka kuřecího bio bujonu
  • 150 g čerstvého smetanového sýra
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 3 lžíce másla
  • Na posypání
  • 1 ks jarní cibulka s natí - nakrájená na tenké plátky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky.
  3. Očištěné zelí nakrájejte na širší nudličky.
  4. Do velkého hrnce dejte oloupané , nakrájené brambory , nakrájené zelí , celé , oloupané stroužky česneku a bio kuřecí bujón.
  5. Zeleninu zalijte vodou , aby byla přikrytá a vařte , až budou brambory měkké.
  6. Uvařenou zeleninu sceďte.
  7. K bramborám a zelí přidejte smetanový sýr, mléko, máslo, zakysanou smetanu , podle chuti osolte , opepřete a rozšťouchejte mačkadlem na brambory. Ne dohladka , nechte malé kousky brambor a zelí .
  8. Před podáváním ozdobte nakrájenou cibulkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,59g
  • Sacharidy:

    100,10g
    • Cukry:

      10,73g
  • Tuky:

    103,54g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 61 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

18

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Šťouchané brambory se zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat