Prostreno.cz

Gnocchi s chřestem a hráškem

Existuje mnoho způsobů, jak můžete tento recept upravit pomocí toho, co máte po ruce , například místo gnocchi použijte oblíbené těstoviny , nebo přidejte jinou zeleninu .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 208 kJ / 49 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 lžíce másla - podle potřeby více
  • 500 g chlazených bramborových noků - gnocchi
  • 250 g zeleného chřestu
  • 250 g cukrového hrášku - vyloupaného
  • Na posypání
  • 120 g tvrdého ,jemně strouhaného sýra - čedar , parmezán
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry z bio citronu

Postup přípravy

  1. Tenký zelený chřest není třeba loupat ,pouze odkrojte 3-4 cm spodní dřevnaté části . Očištěný , zelený chřest nakrájejte na menší kousky.
  2. Gnocchi připravte podle návodu na obalu , poté je sceďte a nechte je okapat .
  3. Ve velké nepřilnavé pánvi nechte rozpustit máslo .
  4. Na pánev přidejte okapané noky v jedné vrstvě a za občasného obracení opékejte dozlatova. Noky vyndejte děrovanou lžící na talíř a nechte je chvíli stranou.
  5. Podle potřeby přidejte do pánve máslo , přidejte chřest , hrášek a za občasného míchání restujte 3–5 minut ,nebo až bude chřest měkký .
  6. Přidejte noky a míchejte pár minut, dokud nebudou noky rovnoměrně prohřáté .
  7. Před podáváním posypte sýrem a nastrouhanou citronovou kůrou .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Toasty na česnekovém másle

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(27 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Gnocchi s chřestem a hráškem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat