Prostreno.cz

Treska se šalotkou , fenyklem a houbami

Ryby jsou důležitou součástí našeho jídelníčku . Připravte si rybu se zeleninou a houbami v jedné pánvi .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 624 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy14g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 porce filé z tresky á180 g - nejlépe chlazené
  • 2 ks šalotky - oloupané , nakrájené nadrobno
  • 1 ks čerstvý fenykl - očištěný , nakrájený na tenké plátky
  • 300 g žampionů - nakrájených na plátky
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml 33% smetany
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • Na posypání
  • 1 hrnek nakrájené petrželky

Postup přípravy

  1. Filety z tresky osolte , opepřete a obalte v hladké mouce .
  2. Na pánvi zahřejte 3 lžíce másla a lžíci oleje .
  3. Filety tresky opečte na másle s olejem přibližně 5 minut z každé strany. Opečené filety přendejte na talíř.
  4. Do stejné pánve přidejte lžíci másla , šalotku , fenykl a houby . Duste 5 minut .
  5. K zelenině a houbám přidejte vývar a smetanu , dochuťte lehce solí a pepřem a na mírném ohni duste 10 minut.
  6. Do omáčky vložte opečenou tresku a nechte rybu v omáčce prohřát .
  7. Rybu jemně pokapejte citronovou šťávou a posypte nakrájenou petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,49g
  • Sacharidy:

    187,48g
    • Cukry:

      20,00g
  • Tuky:

    226,97g
  • Vláknina:

    34,72g

Aktivita pro spálení: 149 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska se šalotkou , fenyklem a houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat