Prostreno.cz

Hrušky s medem

Pokud milujete sladké dezerty, hrušky jsou ideální volbou. Hrušky skvěle ladí i s výraznými sýry .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 457 kJ / 109 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 ks hrušky
  • 120 g strouhaného sýra - čedar ,ementál ,nebo jiný sýr podle chuti
  • 3 lžíce dýňových semínek
  • 6 lžiček medu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C .
  2. Plech vyložte pečícím papírem.
  3. Hrušky podélně rozkrojte a vykrojte jádřinec . Odřízněte trochu zaoblené strany hrušek, aby se na plechu nepřevrátily .
  4. Položte je na plech vyložený pečicím papírem řeznou stranou dolů a pečte 5 minut.
  5. Půlky hrušek otočte , vyplňte dutinu sýrem a posypte je dýňovými semínky.
  6. Pečte v troubě dalších 6 -10 minut .
  7. Hrušky pokapejte medem a podávejte je teplé .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrušky s medem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat